3 dagar efter BF & SNÖÖÖ!!

just nu skriver jag här och sitter framför brasan och myser. Inte vill man gå ut i detta vädret, fy fan vad tråkigt med snö. stackars jimmie som snart ska köra hem från jobb, han som HATAR att köra i sådant väder. får hoppas han kommer hem ok..
I måndags va jag hos BM och hon kollade allt som vanligt, men denna gången hade jag högtblod tryck så skulle vara uppmärksam om jag fick ont i huvudet eller ont mellan brösten och så va det någonting till som jag har glömt nu men hon va orolig för havandeskapsförgiftning, svullen va det just det.. hihi
på tisdag morgon / natt spydde jag 2 grr och trodde jag hade åkt på vinter kräksjukan men nu i efterhand tror jag det bara va halsbränna eller något annat för jag kännde mig inte sjuk och det gör man då och jag kunde äta sen utan några problem.. men tog det lugnt ifall att..
jag börjar bli ganska trött på den här väntan men just idag kan han få stanna inne hos mig för vill inte köra till förlossningen i detta oväder.. men jag har inga känningar så det e nog lugnt.. haha.. men idag kunde jag inte ens ta på mig strumporna så blev skit förbannad, tänk att man kan bii förbannad på minsta lilla.. ja ussh stakars den som säger någonting fel till mig nu dom får inte fina ord tillbaka.. haha.. jag trodde jag skulle vara så hela graviliteten men det har jag inte så det e skönt..
jag va ute och hämtade lite ved innan idag och tod lite foto på snön, men nu är det mycket mera snö och kommer bli mera.. men tänkte jag lägger ut dom. alltid kul att titta på foton eller!?

nu ska jag se till så jimmie kommer hem ok från jobbet.. man blir lite orolig att något ska hända ( erkänner) hihi..
ha det kram... 










man blir ju depremerad av all denna snön, nu får nog snart någon komma och pigga upp mig. bläääää

fredag och det e 2dagar kvar till BF

hej hej

ja 2 dagar kvar hmm eller e det 2veckor och 2dagar kvar.. ingen som vet, men det känns att det börjar närma sig min tele går varm redan, men det e skoj att folk bryr sig:) det kommer nog bli värre tror jag haha.. men jag har inte den minsta känning av att det ska vara på g så tror det dröjer minst 1 vecka till. ska till BM på måndag och vet inte om jag ska be henne svepa mig så kanske det sätter lite fart. vi får se vad hon säger. ikväll ska vi se handbollen och sen har vi inget planerat.
jimmies föräldrar har köpt en bil där på kvarndammen så dom ska upp till gbg och hämta den idag:) synd att man inte kunde följa med, har ju 2 släktingar som bor där hade varit skoj och träffa dom.. va ju ett ta sedan.. men får bli en annan dag till sommaren. tyvärr så håller våran tv på att gå sönder så vi tittar på en ny, fy vad dyra dom LED tv:arna är så vi ska nog köpa en LCD tv, den passade lite bättre till våran budget.. haha.. vi ska flytta upp tv:n på andra våningen och det ska bli så mysigt där när det e klart. jag har redan i mitt huvud vilka gardiner, lampor, kuddar, filtar ect vi ska ha där.. haha.. hoppas sambon tycker om det också men han brukar inte säga något så länge han får den tv:n han vill ha. hahaha..
nu får ni 2 bilder som e tagna på min lilla mage idag.. hihi
har varit dålig på att ta bilder men det e inte lätt att ta bilder på sig själv..

 och så mobbar vi inte mitt fina stora födelsemärke på magen.. hihi det ser rätt häftigt ut på första bilden.. hihi





ja hoppas ni inte behöver se denna stora magen så länge till. mycket roligare när man kan lägga ut bilder på bebisen:)
Therese , Ebba, Zandra o saga va här igår på frukost/fika. frukost för mig med dom hade nog varit vakna ett tag innan dom kom hitt.. haha.. det va super trevligt, tyvärr har det ju inte varit så många som har vågat sig hitt pga renoveringen, dom trr dom stör. men hoppas fler vågar sig hitt nu när vi e klara för stunden.. haha  jag tyckte det va super trevligt, therese har jag ju kännt länge och vi va varje dag när vi va 13-15 och hittade på allt möjligt men mest bus.. haha.. så det e skoj att vi har hittat varandra igen och e helt övertygad att desto mer vi umgås dästå roligare:) tycker om dig therese. hihi

ja nu ska jag borsta tänderna och kanske gå en runda. märk väl KANSKE.. haha
ha en toppen helg. kram

5 dagar kvar till BF

här e lite om vad som står om denna veckan.

Tung, trött och otålig..

Din vikt planar förmodligen ut nu, vissa kvinnor går till och med ner i vikt den sista veckan. Magen är ungefär lika stor som vid förra veckans kontroll men den kan ha sjunkit lite till. Livmodertappen blir mjuk, relaxin mjukar upp dina bäckenfogar så att du får en smidigare förlossning. Det slem som sitter i livmoderhalsen och som brukar kallas "slemproppen", kan glida ut en eller ett par veckor före förlossningen

är medelkroppslängden 51 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 3450 gr. Huvudets omkrets är 35 cm.

En del barn ökar fortfarande i vikt medan andra magrar.

Normal mängd fostervatten är i slutet av graviditeten ungefär 0,5-1,5 liter. Fostervattnet omsätts snabbt, med ungefär 0,5 liter i timmen, vilket betyder att hela fostervattenmängden i slutet på graviditeten byts ut varannan till var tredje timme.

Det är ont om plats i livmodern och då kan det hända att navelsträngen ligger ett eller flera varv kring halsen eller kroppen på barnet, och det kan ibland påverka barnets hjärtljud i slutet av förlossningen.  Cirka 20 procent föds med navelsträngen runt halsen och det är oftast inget problem. I de flesta fall behövs ingen annan åtgärd än att barnmorskan för navelsträngen över huvudet på barnet i samband med födseln.

det händer inte så mycket längre. han e klar för att komma ut å det tycker jag han ska göra. mamma o pappa väntar på dig.
inatt vaknade jag kl 04.00 och hade ont i magen, gick upp och kissade som man göra 100 gånger/natt.. haha gick och la mig igen, det fortsatte. jag tänkte yes nu e det på gång, äntligen. men kl 05.45 gick det över och nu kl 07.30 känner jag inget så falsk alarm.. blää tråkigt. ibland tror jag att jag hoppas för mycket.. men nu e det bara att vänta och se. nu ska jag vila lite för fick ju inte sova så mycket i natt..

längtar tills vi får ta på bebisen sina kläder. dom e ju så små o söta.. haha
tvättade och vek dom igår och ska fortsätta idag efter jag har vilat..

sov gott:)


bra låtar:)





låtar jag tycker e bra just nu..
det har faktskt kommit ut många bra nya låtar.. jimmie älskar den andra låter, jag vet inte hr jag ska tålka det, BAD ROMANCE.. haha..
ha det..

38+2

jaha då har man varit hos barnmorskan idag. fick träffa en ny men hon va jätte trevlig. pratade förlossning och lyssnade på bebisens hjärta och mäte moderkakan som bara växt 0,5 sen sist. jag e redo nu och bara hoppas bebisen vill ut snart. efter bm körde jag hem till tezz och fikade med henne, zandra,saga,ebbao zandra. det va mycket trevligt som vanligt. åkte hem vid ca kl 14 och när jag kom hem tog jag på mig en mössa och gick en runda, tungt ibörjan men gick lättare efter ett tag. det va jätte skönt väder. jimmie kom hem lite tidigare idag så vi har precis ätit wok. blev helt ok, första gången vi gjorde det. nu ska vi titta lite på tv, sen ska vi se zlatan spela ikväll. ha det,

nu e det min tur:)

hej!

nu har min kusin äntligen fått sin bulle till världen, det blev en kille precis som jag gissade. jätte skoj men tyvärr blev det akut kejsarsnitt men dom båda mår bra nu. jag har hela tiden sagt att hon ska ha förre mig och sen e det våran tur. så nu känns det likom verkligt och jag e redo, eller så redo som jag tror jag kan bli. jag har packat väskan och den stor klar i sovrumet och nu e bebisens sovrum helt klart. vi köpte en taklampa häromdagen och den e på plats, blev en nalle phu lampa. jag nu e det bara bebisen som saknas.
det har snöat idag igen och jag funderar på att gå ut och skotta för 2 andledningar, bli av med snön och kanske hjälpa den lille på traven att komma ut.. jag satte och läste på internet igår om olika satt att sätta igång en förlosning på, shit så många olika satt som folk tror fungerar.
man skulle dricka hallonbladste 3 koppar om dagen eller,
basilkate 3-4 koppar om dagen eller
peppakokor eller, 
färska annanaser för att vattnet skulle gå
ha sex verkar fungera på många
det va kul att sitta och läsa alla dessa tips ect och vissa fungerar verkligen på vissa men vissa kan prova allt och inget händer.. konstigt men jag pratade med en kompis och vi kom fram till att röra sig e dom det bästa tipset, tror vi. därav ska jag skotta snö, kan ju inte sitta framför datan hela dagen:)
ja jag har vi 19 dagar kvar till bf så det e ingen bråtska och om jag behöver vänta 2 vekor till e det ok.. men jag har rätt ont så vill att det ska vara över nu annars hade jag nog kunnat kela lite till med min mage..
efter jag har skottat snö ska jag köra till jimmies jobb sen ska vi till ikea, för vi ska äntligen köpa en gaderob till vårat sovrum.. vi har liksom inte plats att ha våra kläder så det ligger alltid som en heltäkningsmatta av kläder där inne. vi e lite trötta på det så det ska bli skönt. och vi ska köpa en sådn som har en spegel i mitten så äntligen ska jag få en spegel också:) tänk att jag har gott gravid i nästan 9mån och har bara sett min mae några få gånger, tur jimmis föräldrar har en stor spegel i deras badrum så jag brukar titta på min stora mage där:)
nu ska jag ta på mig kläder för att gå ut..
jag tar foto när gaderben e klar, tror det inte blir förrän imorgon.
ha det,

RSS 2.0